Vakantie & verlof

Reizen is mogelijk in en buiten Europa. Het is belangrijk dat iedereen de reisadviezen van de Rijksoverheid in de gaten houdt. Check hier de reisadviezen

Handige voorbeeldbrief

Om medewerkers te informeren over vakantie, verlof en regels hierover, heeft de KNS een voorbeeldbrief ontwikkeld. Deze brief kun je aanpassen/ aanvullen waar nodig en uitreiken aan jouw medewerkers.

Download de brief

Handige websites

Reisadviezen

Reizen tijdens corona

Wat als mijn medewerker naar het buitenland op vakantie gaat en daarna in verplichte quarantaine moet?
Voor alle landen zijn er reisadviezen. Het risico van het desbetreffende land heeft een kleurcode gekregen (oranje of geel). De kleur geeft aan of er gezondheids- en veiligheidsrisico's en/of quarantaineverplichting zijn.

Dit heeft mogelijk consequenties voor de werknemer als hij/zij bij terugkeer in quarantaine moet. Het is daarom verstandig om met de werknemer te bespreken dat ook deze dagen vrij genomen moeten worden of dat er geen recht is op loon.

Dit geldt ook in het geval als de werknemer niet terug kan komen van vakantie, omdat in het vakantieland door (nieuwe) maatregelen, er geen mogelijkheid tot uitreizen meer is. Wijs de werknemer er ook op dat gestrande reizigers door de overheid niet meer worden gerepatrieerd en ook dit risico voor de werknemer komt. 

Om misverstanden te voorkomen is het goed om het bovenstaande met je werknemers te bespreken.