De strijd om Het Perfecte Pekelvlees is gestreden
Pekelvlees, bijna vergeten als vleeswaren, maar een echt authentiek Nederlands product dat zeker de aandacht verdient. De KNS is ingegaan op de oproep van Felix Wilbrink in De Telegraaf om hiervoor een wedstrijd te organiseren. Vandaag was het die dag! Felix Wilbrink, branche erkende meesterslager Dennis van Dun en Paul van Trigt bogen zich over 41 inzendingen.
De jury was onder de indruk van de hoge kwaliteit van de ingezonden producten. Er verscheen een grote glimlach bij de heren als het pekelvlees die typische roomsmaak had. Die roomsmaak die ervoor zorgt dat pekelvlees met lever de perfecte combinatie vormt in het bekende broodje half-om. Of zoals een paar keer is gezegd: hier rij je graag voor om!
Top vijf
Er is gekozen, gezien het aantal inzendingen, voor een top vijf. Hierbij is een tweetal slagers gelijk geëindigd. De top vijf in alfabetische volgorde (achternaam) is:
- Slagerij De Buurderij, Noordlaren
- Keurslagerij Marcel Dekker, Beverwijk
- Keuslagerij Gleis, Aalten
- Uw ambachtelijke slager Lieuwe Nicolai, Oosterwolde
- Runderkamp, Volendam
- Keurslagerij Jos Smal, Blokker
- Slagerij Zumbrink, Cothen
Prijsuitreiking
Op 5 november wordt tijdens de Slavakto bekend gemaakt welke slager het Perfecte Pekelvlees vervaardigt. Je bent van harte welkom om de prijsuitreiking in het theater bij te wonen om 16.00 uur.