‘De slager - het schaap met vijf poten’ boordevol inspiratie

Dinsdag 28 maart kwamen KNS-leden en relaties samen voor het event ‘De slager - het schaap met vijf poten’. In een interactieve setting gingen deelnemers in gesprek met bevlogen ondernemers en professionals uit de foodbranche.

Inga Blokker trapte als directeur van het onafhankelijke kennisplatform Foodservice Instituut Nederland de eerste inspiratiesessie af door in te gaan op de ontwikkelingen in de foodbranche. Waar beweegt de markt zich heen, wat wil de consument en wat betekent dat voor de slager? Om verbinding met de slager en versspecialist te borgen voegden Keurslager Richard Groot en versspecialist Wim Landwaart zich bij Inga op het podium om samen op zoek te gaan naar antwoorden. De zaal nam actief deel aan het gesprek en geen onderwerp was onbespreekbaar.

De tweede sessie richtte zich meer op de bedrijfsvoering zelf. Als slager ben je een schaap met vijf poten. Je moet van zoveel dingen verstand hebben en afweten. Hoe kun je alle ballen hoog houden? Branche erkende meesterslager Dennis van Dun en de Leidschendamse horecatycoon René Bogaart bespraken in deze sessie welke lessen zij van het ondernemerschap geleerd hebben. Ook zij gingen in gesprek met de deelnemers en deelden openlijk hun uitdagingen en manieren om daarmee om te gaan.

Helaas kon spreker Joszi Smeets onverhoopt niet aanwezig zijn om in te gaan op het onderwerp: ‘Hoe blijf je als ondernemer in topvorm?’.

Des te fijner dat boer en filosoof Jan Huijgen van Eemlandhoeve te hulp schoot door een stukje van zijn levenslessen, ideeën en zijn drijfveren te delen. Zo gingen we terug naar de eerste schakel in de voedselketen. Op luchtige wijze nam Jan de deelnemers mee in zijn benadering van voedsel, landbouw, gezondheid en leefomgeving.

Jan zet zich in om voedsel weer centraal te stellen. Dicht bij de natuur. Van natuur leven en dicht bij het lijf van mensen. Met een  gezonde bodem, gezond landschap en vooral: de verbinding met burgers in de stad en de regio’s. En daar ziet hij zeker ook een kans voor slagers!

Het was fijn om zoveel leden te ontmoeten en te horen welke uitdagingen er zijn. KNS zet zich in voor een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.