Chef-kok Alain Caron spreekt tijdens uitreiking Gouden Slagersring

Terwijl de inschrijvingen voor deelname aan de Gouden Slagersring binnen lopen, krijgt de finaleavond op 11 april vorm. Bekend is dat de Franse chef-kok Alain Caron, bekend van het televisieprogramma BinnensteBuiten, op de finaleavond aanwezig is. Je kunt tot 7 maart aanmelden voor deze prestigieuze vakwedstrijd.

De prijsuitreiking van de Gouden Slagersring vindt op 11 april plaats bij de SVO in Houten. Tijdens de avond houdt Alain Caron een interactieve lezing voor alle aanwezigen. De uiteindelijke prijsuitreiking nemen Paul van Trigt (voorzitter van de Broederschap) en Marijke Buijs (hoofdredacteur Vleesmagazine) voor hun rekeningen.

Keuren

De keuring vindt op woensdag 14 maart bij SVO aan de Sleepboot 2 in Houten plaats. Die dag buigt een zeer deskundige jury zich over de inzendingen. De jury bestaat dit keer uit Nathan Burggraaf (winnaar 2017), Richard den Otter (vakdocent SVO), Dirk Smolders (winnaar Jong Talent 2017), Janine van der Geest (slager in Heemstede) en Jacques Rijk (KNS). De wedstrijd staat onder leiding van Paul van Trigt, voorzitter van de Broederschap.

Inschrijven

Geïnteresseerden kunnen zich tot 7 maart inschrijven voor de Gouden Slagersring. Daarbij kunnen de deelnemers kiezen tussen de competitie Vakvolwassenen of de Jong Talent-prijs (voor jongeren onder 25).

In aanmerking voor de Gouden Slagersring komen producten die voor minstens 40 procent uit vlees bestaan en een significant lager natriumgehalte hebben, waarbij de Receptenmap voor het Slagersbedrijf de norm is. Daarnaast moeten de producten goed te verwaarden zijn en uiteraard ook nog lekker smaken.