Aspergeseizoen officieel geopend
Op dinsdag 11 april heeft het Aspergecentrum officieel het seizoen geopend. Dit betekent dat de Hollandse witte asperge weer volop verkrijgbaar zijn. Het aspergeseizoen eindigt traditiegetrouw op 24 juni (Sint Jan).
Ook voor slagers biedt deze seizoensgroente kansen. Asperges zijn bij uitstek geschikt om te combineren met ham, maar ook zeker met lam- en varkensvlees. Het is een mooi ingrediënt voor soep, maar ook voor salades, snacks en maaltijden.
Winnaar Lekkerste Brabantse Aspergeham
Recent heeft de proeverij plaatsgevonden voor de jaarlijkse competitie van "De Lekkerste Brabantse Aspergeham". Gildeslager Joep Smits, uit Oirschot, heeft deze wedstrijd gewonnen. De trofee met de daarbij bijbehorende oorkonde is op feestelijke wijze door een delegatie van het bestuur van het Brabants Aspergegenootschap in de winkel van de winnaar in Oirschot overhandigd. De trofee mag dan een jaar lang prijken in de winkel van Gildeslager Joep Smits.