Rookworst volgens de receptenmap voldoet aan de zout-norm

In het Akkoord Verbetering Productsamenstelling staat dat per juni 2018 er geen rookworsten met meer dan 2,23 gram zout per 100 gram meer in de supermarktschappen mogen liggen, zo berichtte VMT. Ongeveer 30% van de fabrikanten voldoet nog niet aan deze doelstelling, zo blijkt uit de rookworstwijzer van Questionmark.

De KNS heeft in 2013 de Receptenmap geactualiseerd. Hierin staat een recept voor fijne of grove rookworst met 1,5% nitrietpekelzout. Bij bereiding volgens dit recept voldoet deze slagersrookworst ruim aan de zoutnorm.

De Receptenmap voor het Slagersbedrijf vormt een belangrijke richtlijn voor slagers voor de productie in de ambachtelijke worstmakerij en/of keuken. Het doel van deze map is om jou als slager standaardreceptuur te bieden die je nodig hebt in verband met de HACCP-verplichting. En waardoor je jouw assortiment goed kan afstemmen op de adviezen van de Gezondheidsraad en zo aansluit op een gezond en verantwoord voedingspatroon.

De recepturen uit de Receptenmap zijn beschikbaar op ‘'Mijn KNS’.