Allergenentoezicht NVWA uitgesteld

Vanwege de corona-maatregelen is het toezicht op de allergenenwetgeving, dat op 1 april jl. zou starten, uitgesteld. De NVWA laat weten daadwerkelijk te starten met dit toezicht als de horeca weer enkele weken open is. Wel is er een korte pilot gehouden onder enkele bedrijven in de horeca en ambachtelijke bedrijven. Hieruit kwam naar voren dat de kennis van de allergenenverplichtingen bij ondernemer en personeel in veel gevallen niet voldoende was.

Wil jij je (medewerkers) goed voorbereiden op de allergenen verplichtingen? Kijk dan eens op Slagerspassie.nl in het magazine Allergenen. Naast een stukje kennis vind je hier voorbeelden van andere slagers en de omgang met allergeneninformatie.

Voor nog meer kennis kun je ook de e-learning op www.trainingallergenen.nl volgen. De tool heeft de KNS gemaakt in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, Nederlandse Brood- en Banketbakkers, het Vakcentrum en de NVWA. Hij is gratis te gebruiken, alleen voor het examen wordt een bijdrage gevraagd van € 10 ex. BTW (€ 12,10 inc. BTW) per kandidaat.

Op het ledengedeelte (Mijn KNS) van de website van de KNS zijn veel gestelde vragen opgenomen met de antwoorden over etikettering en allergenen.