Allergenen

De Europese Commissie heeft vastgesteld dat de belangrijkste allergenen in voeding gecommuniceerd moeten worden door diegene, die een voedingsproduct op de markt brengt. Doelstelling is om consumenten, die een voedingsallergie hebben, goed te informeren.

Deze verplichting biedt specifiek kansen aan de slager om zijn/haar vakmanschap te onderstrepen door de klanten, die behoefte hebben aan deze informatie, goed te informeren en adviseren. Met dit mondelinge advies kan de slager zich onderscheiden van verkooppunten van vlees, die niet over een dergelijke adviseur beschikken.

Het mondeling verstrekken van allergenen, met borging door vastlegging van allergeneninformatie binnen het bedrijf, is een goede manier om aan de invulling van de wetgeving te voldoen. Ondernemers kunnen ook kiezen voor het verstrekken van digitale allergenen-informatie.

Log in op MijnKNS voor het dossier Productinformatie, exclusief voor leden.

Magazine allergenen

logo Slagerspassie-aangepast

Om klanten goed te adviseren over allergenen heb je kennis nodig. Dit magazine is een goede start.