101 inzendingen tijdens de eerste keuring Grote Grillworsttest 2018
De dag begon vroeg in Rijswijk om alles klaar te zetten voor de Grote Grillworsttest 2018. Met maar liefst 101 inzendingen een hele kluif voor de jury. De jury was op zoek naar de perfecte grillworst maar wat is een perfecte grillworst? Volgens de vierkoppige jury: “een robuuste worst met een echte grillsmaak. Een feestje in je mond.” Vandaag werden de grillworsten beoordeeld op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. Tijdens de keuring wordt er zowel warm als koud gekeurd.
De jury van de Grote Grillworsttest bestaat dit jaar uit drie bijzondere kenners en liefhebbers van worst. De jury van 2018 bestaat uit: slager Koos van Essen, SVO-docent Paul Bohté en acteur en kookgekken Hugo Kennis en Jasper Gottlieb.
Slager Koos won vorig jaar de Grote Grillworstets 2017. SVO-docent Paul Bothe is ervaren vakdocent bij SVO en jureert al voor de tweede keer bij de Grillworsttest. Hugo Kennis is chef bij tv-zender 24Kitchen waar hij programma’s maakt zoals Smaakpupillen, Grenzeloos koken en de Makkelijke Maaltijd on Tour. Ook presenteert hij samen met Jasper Gottlieb en zijn broer Marius Gottlieb ‘de Worsten van Babel’, een internetprogramma waarin met een dikke knipoog met eten wordt geëxperimenteerd.
Finalisten
In alfabetische volgorde zijn dit de tien finalisten van de Grote Grillworsttest 2018:
Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven, Schijndel
Keurslager Rien Baas, Leerdam
Keurslagerij J. Braamskamp, Rolde
Keurslagerij Muilwijk, Ameide
Slager Traiteur Thonny Teerling, Bedum
Slagerij C. Verhoef v.o.f., Almere
Slagerij Henk Lotgering, Bunnik
Slagerij van de Weg, Oosterwolde
Slagerij van Tilburg, Sliedrecht
Wilbrink Uw Slager, Beekbergen
Finalekeuring
Op dinsdag 23 januari is de finalekeuring van de Grote Grillworsttest 2018. Op die dag worden de 10 genomineerde worsten opnieuw getest en nog een kritisch geproefd. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 8 februari.