Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik dan hier.

Maatregelen overheid voor ondernemers - KNS Nieuwsbrief 19 maart 2020

Beste leden,

Het is een uitzonderlijke tijd die veel van jou vraagt als mens, ondernemer en werkgever. Deze week staat voor ons als belangenbehartiger volledig in het teken van voorlichting, communicatie, advies en lobby. Om jou te ondersteunen en om het belang van de branche onder de aandacht te houden.

Via het uitgebreide informatiedossier op onze website (https://www.knsnet.nl/praktisch-a-z/coronavirus-covid-19) en facebook (facebook.com/KNSvoorslagers) houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen, vind je antwoord op veelgestelde vragen en kun je handige communicatiemiddelen downloaden. 

Naast deze uitgebreide informatievoorziening richting jou als lid, onderhouden wij ook dagelijks nauw contact met collega-versbranches en MKB-Nederland en Detailhandel Nederland. Wat wij doen op dit vlak lees je hier (https://www.knsnet.nl/de-gevolgen-van-corona)

Wij zijn bereikbaar via 070 3906365 en info@knsnet.nl voor al je vragen #dekrachtvancollectiviteit. Stay safe!

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
Maatregelen overheid voor ondernemers

Dinsdag heeft het kabinet een groot pakket aan crisismaatregelen voor ondernemers afgekondigd. MKB-Nederland, waar de KNS lid van is, en VNO-NCW waren vanwege alle signalen uit de verschillende branches sinds vorige week in crisisoverleg met de overheid. Signalen uit onze branche hebben wij continu bij MKB-Nederland aangedragen. Het pakket aan noodmaatregelen geeft duidelijk aan dat de overheid zorgt voor de ondernemers, een goed en positief signaal.

Slagers vallen onder ‘cruciale beroepen’

Na het afvaardigen van de maatregelen tegen corona ontstonden veel vragen onder slagers. De slagers vallen onder de zogenaamde ‘cruciale beroepen’, zo werd begin deze week bevestigd door de Rijksoverheid. Dat betekent dat ondernemers of medewerkers in de slagerij aanspraak mogen maken op de opvangmogelijkheden voor hun kind.

(advertorial)
R&H Weegschalen voor elke professionele slagerij

Binnen het assortiment van R&H vindt elke slager een complete oplossing voor het wegen, etiketteren, afrekenen en automatiseren binnen de slagerij. R&H weegschalen zijn in te zetten als controleweegschalen, etiketteerweegschalen of als kassaweegschalen. R&H biedt slimme inzichten in de data van de slagerij. Ook is het mogelijk om een koppeling te maken met een webshop, boekhoudprogramma, Piggy spaarsysteem of een gesloten kassasysteem. Bekijk hier alle mogelijkheden voor uw slagerij!

slager met worst op plateau-500
KNS vraagt aandacht voor impact op slagers

De afgelopen week stond in teken van lobby voor de slagers. En voor de komende tijd blijft lobby een belangrijke activiteit voor ons als vereniging. Niet alleen is bij de dreiging van winkelsluiting in gezet op het openhouden van slagers, en andere versspecialisten, naast supermarkten als onderdeel van primaire voedselvoorziening. Daarnaast is de situatie van horecaslagers expliciet aangekaart bij MKB Nederland.

Communicatiemiddelen beschikbaar

Speciaal voor slagers heeft de KNS een aantal communicatiemiddelen ontwikkeld. Deze middelen kunnen ingezet worden in de communicatie met klanten of ter voorlichting van medewerkers. Houd deze pagina in de gaten voor updates en aanvullingen.

(advertorial)
TE KOOP OF TE HUUR

De slagerij die u zoekt staat wellicht niet op onze website. Niet alle slagerijen die ter overname zijn staan op onze website in verband met de uiterste discretie die hiervoor vereist is. Neem geheel vrijblijvend contact met ons. Tel. (0342) 46 27 39 of info@timmer-makelaar.nl

Kleurplaten bij de slager

Voor alle kleine klanten van de slager heeft de KNS drie kleurplaten beschikbaar. Opslaan, printen, uitdelen en kleuren maar! Klein gebaar voor iedereen die even niet meer weet hoe ze de kinderen kunnen vermaken. Dat zal zeker gewaardeerd worden!

Evenement Slagers in the Spotlight geannuleerd

De KNS heeft in verband met het coronavirus besloten om het evenement Slagers in the Spotlight op 30 maart te annuleren. Wij hechten heel veel waarde aan het inspireren en ontmoeten van onze leden en relaties. Het gezondheidsrisico is echter te groot. We willen onze leden en relaties niet aan gezondheidsgevaren blootstellen.

Cao-onderhandelingen afgeblazen

Voor dinsdag 17 maart stonden de cao-onderhandelingen gepland. In verband met de overmachtssituatie door de 'coronacrisis' heeft de KNS er voor gekozen om deze cao-onderhandelingen niet door te laten gaan en tot nader order uit te stellen.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_012
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_013
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_014
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_016