De hybride burger van Slagerij Both

Rubriek: Doe maar duurzaam

In de rubriek 'Doe maar duurzaam' in De Slager wordt aandacht besteed aan een duurzaam product, concept of methode bij een slager. Dat kan variëren van een biologisch assortiment tot een vegetarisch product. Denk ook aan voorkomen van voedselverspilling en duurzaam verpakken. In deze editie is Bianca Verzijl aan het woord, werkzaam bij haar vader bij Slagerij Both in Rotterdam- Hillegersberg.

Waarom verkoop je een hybride product?

“Ik zit op het SVO vakopleiding food in het laatste jaar van de opleiding bedrijfsondernemer niveau 4. Daar moest ik een afstudeerproject ontwikkelen en het introduceren op de markt en het verdere verloop van de verkoop in kaart brengen. Ik wilde een trendy hybride product brengen zonder afbreuk te doen aan onze oorsprong van het vak. Door een mix te maken van vlees en oesterzwammen en daar een mooi en lekker product van te maken.

Hoe reageert de klant?

“In de Week Zonder Vlees heb ik het als aanbieding op een prominente plek in de toonbank gepresenteerd en per 4 stuks in de aanbieding gezet. We hebben ze ook de gehele week aan klanten laten proeven, de reacties en de feedback van de klanten waren super! Geen negatieve reacties maar louter nieuwsgierig en we hebben er een mooie afzet door gekregen.”

Hoe heet het product?

Het product heet de hybride hamburger.

Wat zit er in?

De samenstelling van de hybride hamburger is 60% rundvlees 90/10, 40% paddenstoelengehakt, die we via een leverancier ontvangen in bakken van 2 kg. De kruiding bestaat uit witte peper, keukenzout, foelie, nootmuskaat en een scheutje vloeibare paprika. Eigenlijk is de kruiding heel basic en gluten vrij !

Hoe zie je dit product in de toekomst in jouw assortiment?

Er is zeker een markt voor hybride producten, mits het een dagverse uitstraling en speciale toevoegingen heeft die niet in de supermarkt verkrijgbaar zijn. We willen gaan toewerken naar een vast kern assortiment van 4 producten in de hybride sfeer, omdat we merken dat er veel waardering is om toch een mix te verkopen van groenten-vlees vlug klaar product

Belangrijkste tip voor je collega’s?

De burger wel dagvers maken om een mooie kleur te behouden. Wij maken de burgers 125 gram per stuk en verkopen ze voor €1.75. Houd 90/10 rundvlees aan voor de mooiste kleur!

Naar home