Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik dan hier.

Meldpunt impact corona - KNS Nieuwsbrief 2 april 2020
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002

Nieuws

Radiospotje en online advertenties slagerscampagne

Om de campagne voor slagers meer kracht bij te zetten, wordt deze nu ook actief aan consumenten aangeboden. Online, op Facebook en Instagram, wordt deze slagerscampagne aangeboden aan consument in een leeftijd van 30-55 jaar. Daarnaast loopt er nu een radiospot op alle publieke zenders met daarin de tekst uit de campagne. MKB Nederland heeft ook een radiospot ontwikkeld, waarin voorzitter Jacco Vonhoff een oproep doet om de versondernemers, waaronder de slager, te steunen.

Meldpunt impact corona voor belangenbehartiging KNS

Het coronavirus en de gestelde overheidsmaatregelen hebben onmiskenbaar een effect op jouw bedrijfsvoering. De KNS wil graag helpen door jou in deze moeilijke periode met raad en daad bij te staan. Om jouw belangen optimaal te kunnen behartigen, inventariseren we via een formulier graag de impact van de overheidsmaatregelen op jouw bedrijf.

(advertorial)
Kroon Vlees in Groningen, de meest duurzame slachterij van Noord-Nederland

Ook het Dagblad van het Noorden is onze duurzame verbouwing opgevallen! Een hele pagina gewijd aan Kroon vlees en onze werkwijze in de zaterdagkrant van 28 september 2019.

Pasen bij de slager in tijden van corona

Dit jaar wordt het vieren van Pasen anders dan anders. Met alle richtlijnen is het zoeken naar de juiste balans om zo veilig mogelijk te werken. En in deze tijd is de verwachting dat het erg druk wordt bij jou als slager. Hoe ga je om met de maatregelen van voldoende afstand houden en het zo goed en snel mogelijk helpen van jouw klanten? Wij hebben een aantal tips verzameld onder slagers.

Corona en pensioen, premies VOS en SAS I

Het pensioenfonds en de bedrijfstakfondsen ‘stichting VOS’ en ‘stichting SAS I’ gaan ondernemers die door de coronacrisis in acute problemen komen zoveel mogelijk tegemoet komen als deze problemen ervaren bij het betalen van de premies. Werkgeversvoorzitter Wim van den Brink: "Het is van het grootste belang dat de bedrijven in de slagersbranche die op dit moment niet of minder getroffen worden door de gevolgen van de coronacrisis, hun premies gewoon blijven betalen."

(advertorial)
Een maand vol veilingen met vleesverwerkingsmachines

Voor zowel de grote als de kleine slager staan er op de april veilingen bij Industrial Auctions vele slicers, vleesmolens, clippers, ham persen, worstenvullers of bijvoorbeeld vacuümvullers en tal van andere machines aangeboden. Behoefte aan een verhoging, efficiëntie of automatisering van het productieproces, of een machine die wel voldoet aan de verwachting en de tijd en geld besparende oplossing biedt? Bekijk de veilingen online of meld u aan voor een kijkdag.

Hoe zit het met een regeling voor werktijdsverkorting?

Er is een nieuwe regeling voor werktijdverkorting (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud). Deze biedt hopelijk uitkomst nu in een deel van de slagersbranche, vooral bij horecaslagers, de omzet bijna wegvalt. Zo gaat het percentage voor de vergoeding van de niet gewerkte uren bijvoorbeeld naar 90% en kunnen ondernemers er met terugwerkende kracht tot 1 maart gebruik van maken. Ook verstrekt het UWV een voorschot van 80%.

Vanaf 1 april compensatie transitievergoeding aanvragen

Vanaf 1 april 2020 kun je een compensatie van de door jou betaalde transitievergoeding aanvragen. In het stappenplan van het UWV vind je tips voor het invullen van de aanvraag. De coronacrisis heeft geen invloed op de aanvraag compensatie transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid.

Coronavirus: SPAWW helpt werkgevers met maatregelen

Stichting PAWW helpt werkgevers die als gevolg van het coronavirus te maken hebben met betalingsproblemen. Zij kunnen een betalingsregeling met ons treffen. Voor alle werkgevers geldt in de komende periode bovendien een milder incassobeleid. De maatregelen gelden in elk geval tot 1 juni aanstaande.

Allergenentoezicht NVWA uitgesteld

Vanwege de corona-maatregelen is het toezicht op de allergenenwetgeving, dat op 1 april jl. zou starten, uitgesteld. De NVWA laat weten daadwerkelijk te starten met dit toezicht als de horeca weer enkele weken open is. Wel is er een korte pilot gehouden onder enkele bedrijven in de horeca en ambachtelijke bedrijven. Hieruit kwam naar voren dat de kennis van de allergenenverplichtingen bij ondernemer en personeel in veel gevallen niet voldoende was.

Algemene Ledenvergadering KNS uitgesteld

Door de uitzonderlijke omstandigheden heeft de overheid besloten dat er tot 1 juni geen bijeenkomsten meer georganiseerd mogen worden. Een zeer begrijpelijke maatregel maar dat betekent wel dat de KNS ledenvergadering van 22 juni a.s. geen doorgang kan vinden. Ook al zou het openbare leven na 1 juni weer op gang komen dan is de tijd tekort om dit op een goede wijze te organiseren.

Lees ook: aanvullend geboorteverlof vanaf 1 juli 2020

De KNS heeft op haar site alle informatie staan over het coronavirus en de slagerij.

Veelgestelde vragen over de maatregelen tegen het coronavirus worden dagelijks (m.u.v. za/zo) aangevuld.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_016