Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik dan hier.

Protocol Verantwoord Winkelen is van kracht; ook voor slagers - KNS Nieuwsbrief 26 maart 2020
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002

Nieuws

Campagne voor slagers

De KNS heeft speciaal voor leden een campagne ontwikkeld om de zichtbaarheid van de slager te vergroten. In deze uitzonderlijke tijd van corona-maatregelen is het belangrijk dat slagers laten zien dat ze voor de klanten klaarstaan. Op deze manier kan elke slager en zo toch de hele branche een eenduidig gebaar maken en laten zien dat de consument nog steeds bij de specialist terecht kan in tijden van crisis voor een ambachtelijk product.

Protocol Verantwoord Winkelen is van kracht

Vanuit de overheid zijn deze week nieuwe maatregelen afgekondigd en op basis hiervan is het protocol ‘Verantwoord Winkelen’ ontwikkeld. Handhaving vanuit de gemeente ziet toe op naleving van dit protocol. Het is van groot belang dat iedereen in Nederland de maatregelen vanuit de overheid volgt om de kans op een lockdown te voorkomen. Maak daarom gebruik van de vernieuwde raamposter van de KNS of het postermateriaal van de overheid.

(advertorial)
De Topslager formule helpt u om als zelfstandige ondernemer onderscheidend te blijven

Wilt u wél de voordelen van collegiale samenwerking, maar vindt u het tevens van belang dat uw zelfstandig ondernemerschap niet in het geding komt? En staat u bovendien voor Topkwaliteit voor een eerlijke prijs? Dan biedt de Topslager formule u een praktische en betaalbare oplossing.

Column Marian Lemsom: Zichtbaar

Wat tot op heden toch altijd lastig was om uit te leggen is in één klap duidelijk: lobby. Het leek zo onzichtbaar; lobby in Den Haag of Brussel. Jammer genoeg is dat door het corona-virus heel zichtbaar geworden. Ledencontact, vooral telefonisch en digitaal, was nog nooit zo intensief. De meerwaarde van het lidmaatschap wordt nu meer duidelijk, maar ten koste van heel veel bedrijven. Veel bedrijven in de branche verkeren namelijk in grote problemen.

Koningin Maxima steunt MKB-ondernemers

Koningin Máxima heeft woensdagmiddag, ook mede namens de Koning, haar betrokkenheid en steun uitgesproken aan alle mkb-ondernemers die nu hard worden getroffen door de coronacrisis. Dat deed zij tijdens de virtuele vergadering van het hoofdbestuur van MKB-Nederland waar zij door voorzitter Jacco Vonhof voor was uitgenodigd. KNS-voorzitter Ad Bergwerff was deelnemer aan deze video-conferentie. De Koningin sprak als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap.

(advertorial)
Gelderblom slagerijen zoekt ondernemers!

Onze energieke formule beweegt zich constant in de markt. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste ondernemers in Zuid-Holland, midden Nederland en Brabant. Wilt u hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk gesprek! Voor info bel Jos Gelderblom op 06-83 82 92 02 of ga naar contact.

Gratis webshop voor slagers beschikbaar

De coronacrisis raakt ook de slagerijen in Nederland. Slager-ondernemers spelen massaal in op de veranderende consumentenbehoefte door bestel- en bezorgmogelijkheden te bieden. Daarnaast ontstaan op tal van plekken in snel tempo initiatieven van plaatselijke ondernemers om hun producten thuis te bezorgen en krijgen (lokale) online platforms en webshops een flinke impuls. Graaggedaan.nl helpt ondernemers op weg met een gratis webshop.

Week van de Slager verzet naar volgend jaar

Noodgedwongen heeft het bestuur van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb) besloten om de Week van de Slager te verzetten naar 2021. Dit jaar stond de week gepland van 11 tot en met 16 mei. Door de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen heeft het bestuur deze beslissing genomen. De Week van de Slager vindt volgend jaar plaats van 12 tot en met 17 april 2021.

Verbeterde RI&E online

Elke werkgever moet een arbobeleid voeren. De basis van dit beleid wordt gevormd door de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). De slagersbranche kent zijn eigen branche RI&E. Deze RI&E is verplicht voor alle bedrijven met personeel. Met deze tool, die onlangs is verbeterd, kun je eenvoudig je eigen RI&E maken. Let op: bij het ontbreken kan de Inspectie SZW een forse boete opleggen.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_012
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_013
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_014
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_016