De blog van Marian Lemsom

Marian Lemsom, directeur van de KNS, deelt haar visie op zaken die haar opvallen in haar blogs. Lees haar blog hier. Onderaan de pagina vind je het archief.

Hart voor slagers

Natuurlijk kan het niet anders dat ik juist vandaag, op Valentijnsdag de dag van de liefde, stil sta bij slagers. Een groep van een kleine tweeduizend gepassioneerde ondernemers die dagelijks, met liefde, smakelijke en ambachtelijke producten maakt. Daar gaat je hart toch sneller van kloppen? Heerlijk!

Wat een geluk dat je daar als KNS’er elke dag voor werkt, want ons motto is ‘hart voor slagers’. Elke dag komen wij op voor slagersbelangen, collectief of individueel. En dat is belangrijk werk, want het ambacht in de winkelstraat moet blijven bestaan en dat betekent dat wij een bijdrage moeten leveren aan het succes van de slagerondernemers. Hiermee zitten wij niet op de stoel van de ondernemer maar we helpen wel in het scheppen van randvoorwaarden om te kunnen ondernemen.

Dat gaat om zaken als het vertalen van wetgeving naar de praktijk maar ook het voorkomen van onlogische regels die alleen maar bijdragen aan administratieve lastendruk. Ook zorgen voor een gelijk speelveld door collectief afspraken te maken voor de hele branche. Denk aan de cao en de hygiënecode. Allemaal zaken die nu vanuit KNS worden geregisseerd en gecoördineerd, met hart voor slagers.

Er wordt op basis van een toekomstvisie beleid voor de branche ontwikkeld en uitgevoerd. Door intensief contact met ondernemers in het hele land, leden van onze adviescommissie en natuurlijk onze bestuursleden, springt KNS daarnaast in actualiteiten die vaak prioriteit hebben. Er speelt de laatste jaren genoeg en daarmee is het belang van een vereniging zoals KNS juist zo duidelijk; samen sterk. Opstaan voor het slagersbelang is belangrijk, om het verschil te maken en branchesuccessen te halen. Dat slaagt soms niet. Maar daarmee is er geen sprake van een gebroken hart. Juist die 'liefde' voor de slager maakt dat we ons meer inzetten om zo te zorgen dat de liefde van twee kanten blijft komen. Een vereniging bestaat dankzij loyale leden die onze liefde beantwoorden door lid te zijn. Daarom alleen al wens ik jullie allemaal een hele fijne Valentijn!

Met vriendelijke groeten,

Marian Lemsom

Meer blogs van Marian Lemsom