De blog van Marian Lemsom

Marian Lemsom, directeur van de KNS, deelt haar visie op zaken die haar opvallen in haar blogs. Lees haar blog hier. Onderaan de pagina vind je het archief.

Winnaarsmentaliteit

Er is veel oranje op de buis want er staat een mooie sportzomer voor de deur. Een goed moment om stil te staan bij al die sporters. Sporters die doen wat ze leuk vinden en de wedstrijd willen winnen. Alsof je over ondernemers praat.

Slagers zijn bij uitstek vakmensen met een enorme passie voor het vak. Ga het gesprek maar eens aan met jouw slager over herkomst of bereiding. Daar word je wijzer én enthousiast van! Passie is tenslotte enorm aanstekelijk vind ik zelf. En natuurlijk wil je als slager goed zijn in wat je doet en jouw publiek laten juichen.

Het wedstrijdveld is sinds vorig jaar maart wel anders dan anders. Consumenten vinden de speciaalzaak weer, waarderen het ambacht en het is druk in de winkels. Weliswaar geen catering meer, of beperkt in sommige periodes, en ook geen levering aan horeca. De spelregels van de wedstrijd zijn absoluut veranderd.

Het KNS-team zet in op het coachen van spelers in deze corona-wedstrijd. Er is veel communicatie met zelfs een heel dossier en de inzet voor de slagersbelangen is enorm. Als ondernemer zet je, met de spelregels van de overheid, onverminderd in op winnen. Je zorgt dat je met het assortiment in jouw toonbank nog beter inspeelt op de wensen van jouw consumenten. Je gaat online verkopen en/of bezorgen. Dit allemaal om punten te scoren en zo jouw wedstrijd te winnen. Zeker ook de horeca-slagers zijn uitgedaagd om afgelopen jaar nog meer ondernemend, creatief en de juiste wedstrijdspirit te hebben in deze langdurig spannende tijden. De spelregels zijn inmiddels al iets verspoelend en meer op komst. Het team staat klaar om weer aan de slag te gaan, klaar om de achterstand in te lopen, klaar om te scoren. Wat een winnaarsmentaliteit!

Daarom heb ik bij alle slagers, en andere ondernemers, het echte oranjegevoel. Een gevoel van trots. Trots op deze winnaars die nog steeds bezig zijn aan een lange wedstrijd. Er zijn al genoeg verliezers deze sportzomer. Daarom duim ik voor de overwinning!


Met vriendelijke groeten,

Marian Lemsom

Meer blogs van Marian Lemsom