De blog van Marian Lemsom

Marian Lemsom, directeur van de KNS, deelt haar visie op zaken die haar opvallen in haar blogs. Lees haar blog hier. Onderaan de pagina vind je het archief.

Omdat we thuisblijven

Juli 2020

Een reden of juist een excuus: omdat we thuisblijven. Thuisblijven van werk of thuisblijven voor vakantie. Thuisblijven maakt het leven anders. Het leidt absoluut tot ander koopgedrag zo merken we allemaal. Online, minder vaak, lokaal, beter, lekkerder, luxer of juist allemaal niet? Dit voorjaar merkten de ambachtelijke slagers deze veranderingen in volle hevigheid. De gekte was enorm. Persoonlijk, service, ambachtelijk, kwaliteit, kleinschaligheid, veiligheid, hygiëne en tijd hebben leidde tot nieuwe gezichten in de slagerij. Inmiddels is er, wat dat betreft helaas, weer sprake van normalisatie. Corona-ommetjes zijn niet meer vanzelfsprekend, scholen die open zijn leiden weer tot een andere dag-invulling en natuurlijk ook het feit dat de horeca, gelukkig, weer open is heeft zijn invloed, evenals de vakantieperiode.

Maar toch…. ’Thuisblijven’ is een belangrijk thema. Daarom is er vanuit het KNS-team het initiatief genomen een kleine campagne te starten. Een campagne met een knipoog naar producten in de slagerij om toch eens even stil te staan bij die lokale slager in tijden van in en om het huis. Een ludieke insteek bij drie verschillende beelden die je wellicht al hebt gespot, maar met een serieuze boodschap. Geniet in de tuin, op je balkon of binnen, met de tips en het (h)eerlijk eten van jouw slager. Lekker eten doe je niet alleen buiten de deur, maar sinds corona nog meer thuis. Geef jouw slager die kans of als je nog geen slager hebt: ga op zoek!

De slager die door zijn persoonlijke aanpak en advies toegevoegde waarde biedt aan mooie producten. Die hiermee niet puur bezig is met verkopen van zijn assortiment maar die de klant helpt inkopen en antwoord geeft op de vraag ‘wat eten we vandaag?’. Dan speel je toch een andere rol bij het inkoopproces. Geen boodschappenlijstje afwerken maar meedenken in smaakcombinaties en bereidingswijze. Mogelijk ga je door de tips van je slager anders eten of andere producten proeven. In eigen land dit jaar. Een kans toch? Omdat we thuisblijven!

Hartelijke groeten,

Marian Lemsom

Meer blogs van Marian Lemsom