De blog van Marian Lemsom

Marian Lemsom, directeur van de KNS, deelt haar visie op zaken die haar opvallen in haar blogs. Lees haar blog hier. Onderaan de pagina vind je het archief.

Meesterlijk

September 2020

Het is eind september en ondanks de corona-beperkingen, was er deze week een ingetogen inauguratie van de nieuwe meesters. En terecht want de inspanningen om de branche erkende meestertitel te behalen mogen zeker gevierd worden. De beloning zit natuurlijk niet in het moment van de inauguratie maar wel in het behalen van de meestertitel. Hulde aan deze nieuwe meesters!

Niet alleen twee branche erkende meesterslagers maar ook twee branche erkende meesterverkopers mochten het felbegeerde speldje en de buis in ontvangst nemen. Wat een prachtig moment! Mooi ook om te zien dat zowel ondernemers als medewerkers aan dit traject zijn begonnen en ook succesvol de meesterproef hebben afgelegd. Werken met hoofd, hart en handen en dan ook nog excelleren in jouw vak, hoe gaaf is dat!

Als branche erkende meester verwerf je aanzien zowel binnen als buiten de branche. En terecht. Het is tenslotte het hoogste wat je in de slagersbranche kunt halen als het gaat om vakbekwaamheid. Wat je noemt meesterlijk! De titel is nog redelijk uniek want slechts een handjevol heeft op dit moment deze felbegeerde titel behaald. Gelukkig is er nog genoeg talent, passie en vakmanschap in de branche om voor de toekomst uitbreiding van het aantal meesters en daarmee de herwaardering van het ambacht te zien.

Een toekomst is er zeker in de slagersbranche. Ambacht en vakmanschap krijgen eindelijk weer meer waardering en ook de aandacht voor smaak, kwaliteit, herkomst en duurzaamheid neemt toe. Alle reden om de toekomst in de branche als positief te zien. Trouwens ook wanneer je niet opgaat voor de titel.

Hartelijke groeten,

Marian Lemsom

Meer blogs van Marian Lemsom