De blog van Marian Lemsom

Marian Lemsom, directeur van de KNS, deelt haar visie op zaken die haar opvallen in haar blogs. Lees haar blog hier. Onderaan de pagina vind je het archief.

Slagersweek

Een hele week in het teken van de slager? Ja zeker, en terecht. Want het slagersvak is zo verrassend veelzijdig dat er heel veel over te vertellen is.

Wat in 2013 begon als een dag in het teken van de kunst van de slager is uitgegroeid tot een hele week. Een week waarin wordt ingezoomd op het ambacht, culinaire aspecten en creativiteit van het slagersvak. Natuurlijk spelen slagers de hoofdrol in deze week want wie kan beter de passie overbrengen dan de vakman zelf? Ook in deze rol is de slager dé specialist.

Het afgelopen jaar maakten al meer consumenten kennis met de slager. Voor velen nieuw omdat in de dagelijkse hectiek geen tijd werd gemaakt voor een slagersbezoek. En onbekend maakt onbemind om maar eens een tegeltjeswijsheid aan te halen. Daarom de Week van de Slager!

Ook dit jaar staat het vak en al zijn mooie kanten centraal. Om kennis te delen over herkomst en ambacht en consumenten te verleiden tot waarderen en bewust genieten van unieke slagersproducten. Het allerbelangrijkst in deze week is te laten zien hoe leuk en veelzijdig werken in de slagerij is. Werken in de slagerij is leuk, lekker en biedt kansen. Tijdens de verschillende opleidingen is veel te leren zodat je kennis maakt met die veelzijdigheid! Het is dan ook niet toevallig dat juist in deze slagersweek een nieuw platform wordt gelanceerd werkenindeslagerij.nl met niet alleen weetjes maar ook vacatures. Ook daarin is weer die veelzijdigheid te zien, zowel in functies als in bedrijven.

Natuurlijk is het ‘live in de slagerij’ makkelijker om de passie door al die bevlogen vakmensen te laten zien. Dat is met de huidige maatregelen geen optie maar er zijn online genoeg kansen. Online zijn de verhalen natuurlijk net zo enthousiast te delen en dat is wat we gaan doen. Foto’s, filmpjes en verhalen over het veelzijdige slagersvak. Werken in de slagerij is verrassend leuk en biedt toekomst. Eigenlijk kan je wel een heel jaar in het teken van de slager zetten. Laten we beginnen met deze week!

 

Met vriendelijke groeten,

Marian Lemsom

Meer blogs van Marian Lemsom