De blog van Marian Lemsom

Marian Lemsom, directeur van de KNS, deelt haar visie op zaken die haar opvallen in haar blogs. Lees haar blog hier. Onderaan de pagina vind je het archief.

Trots!

Vergelijk de slager van vroeger eens met de slager van nu. Dat is eigenlijk geen doen. Was het vroeger voldoende om focus te hebben op het vak, tegenwoordig heeft de vakman ook nog de pet van werkgever en van ondernemer op. Duidelijk is dat je als moderne ondernemer van alle markten thuis moet zijn om succesvol te zijn.

Deze tijd met alle ongevraagde verrassingen van dien vraagt om enorm veel ondernemerschap. Coronamaatregelen, verzuim, drukte, krapte op de arbeidsmarkt, stijgende kosten, uitdagingen genoeg en dat vraagt om creativiteit, flexibiliteit en doorzettingsvermogen. Een uitdaging maar fantastisch om te zien hoe ondernemers in de slagersbranche dat doen. Om trots op te zijn!

Trots op het ondernemerschap van ‘mijn slagers’ in de combinatie met de passie voor het ambacht. Juist die trots moeten we met elkaar uitdragen. Trots op het veelzijdige vak, trots op de unieke producten en trots op het ondernemende en innovatieve karakter van de branche. Deze trots presenteren we dan ook beeld ‘proud to be a butcher’. Een beeld dat in eerste instantie is ontwikkeld voor de Dag van de Ondernemer. Deze dag is een prachtig initiatief van MKB Nederland dat wij enthousiast ondersteunen. Slagers vormen een fantastische branche, spelen een belangrijke rol in de maatschappij en een essentiële plaats in de winkelstraten. Laat ook zien dat je trots bent, zeker op de Dag van de Ondernemer.

Ons motto is hart voor slagers en dat speelt bij alle zaken die wij doen. Het opkomen voor slagersbelangen doen wij ook met het gevoel van trots, dat is in mijn ogen ook de enige manier om dit te doen. En dat is in deze tijden van onzekerheden een zekerheid. Samen staan we sterk!

Met vriendelijke groeten,

Marian Lemsom

Meer blogs van Marian Lemsom