De blog van Marian Lemsom

Marian Lemsom, directeur van de KNS, deelt haar visie op zaken die haar opvallen in haar blogs. Lees haar blog hier. Onderaan de pagina vind je het archief.

Het schaap met vijf poten

Een schaap met vijf poten is iemand die aan dermate uitzonderlijke kwaliteitseisen moet voldoen dat hij/zij waarschijnlijk niet bestaat. Toch moet je als slagerondernemer eigenlijk precies zo’n alleskunner zijn. Waarschijnlijk heb je ooit voor het slagersvak gekozen vanwege jouw passie voor vlees, niet wetende wat er allemaal bij het runnen van een slagerij komt kijken. Het KNS-team weet als geen ander welke uitdagingen jij hebt als vakman maar zeker ook als werkgever en ondernemer. Goed om daarom extra inspiratie op te doen en daar was het congres van 28 maart dan ook voor bedoeld.

Luisteren naar verhalen van ondernemers uit de slagersbranche maar ook ondernemers uit de horeca en andere versbranches die stil staan bij gemaakte keuzes en hun toekomstvisie. Maar het bleef niet alleen bij luisteren en reflecteren. Het was ook een moment voor interactie en om jouw mening vanuit de zaal te geven via de ‘catch box’. Het is goed om even uit de dagelijkse hectiek te zijn en stil te staan bij toekomstgerichte keuzes, trends en hoe je daar een passend aanbod tegenover zet, de oplossing voor de consument. Ook is het belangrijk, omdat jij alle ballen in de lucht moet houden, dat jij leiderschap blijft tonen en in topvorm bent om zo met de uitdagingen van alle dag aan de slag te kunnen. Dat en meer kon je ophalen tijdens het evenement.

Mogelijk heb je het gemist en moet je het doen met een artikel, of van verhalen van collega’s en natuurlijk de foto’s. Soms heb je misschien het idee dat je als schaap met de vijf poten alleen staat in de strijd. Schapen zijn natuurlijk kuddedieren. Ook die met vijf poten. Weet dat je altijd een beroep kunt doen om het team van KNS om jou te helpen het schaap met de vijf poten te zijn.

Marian Lemsom
Directeur KNS

Meer blogs van Marian Lemsom

Het schaap met vijf poten