De blog van Marian Lemsom

Marian Lemsom, directeur van de KNS, deelt haar visie op zaken die haar opvallen in haar blogs. Lees haar blog hier. Onderaan de pagina vind je het archief.

Afstandelijk?

Januari 2021

Afstand houden is sinds maart vorig jaar aan de orde van de dag: #anderhalvemeter. In de huisregels in de slagerij staat dat al vermeld bij de ingang. Inmiddels is een ieder hier wel mee bekend, maar niet echt aan gewend want wennen doet het niet. Afstand houden heeft iets onpersoonlijks en dat maakt het allemaal niet makkelijker of leuker.

Hart voor slagers is ons motto en daarom zijn we vanuit het KNS-team ook graag in contact met onze leden. Om te voelen wat er speelt. Slagers en hun slagerijen brengen ons kennis en inspiratie om aan de slag te gaan voor grotere slagersbelangen maar ook voor maatwerk voor de individuele slager. De behoefte aan persoonlijk contact ligt niet alleen bij ons. Dit kwam ook naar voren bij onze meting van ledentevredenheid afgelopen jaar; ook onze slagers willen graag in contact zijn met het team in Rijswijk.

Daar invulling aan geven in deze tijden is bijna onmogelijk. Een beperkt aantal personen ontvangen en dan ook nog op afstand. Dan is het lastig om een feestelijke prijsuitreiking of bijeenkomst te organiseren. We willen onze ondernemers ook geen risico laten lopen natuurlijk. Gelukkig kunnen we wel telefonisch contact houden. Wij bellen slagers en slagers bellen ons gelukkig ook, want verbinding houden is zo enorm belangrijk!

Dit jaar is een bijzonder jaar. De KNS bestaat namelijk 130 jaar. Wat een mijlpaal! Plannen genoeg om hierbij stil te staan, zo lag er het plan voor een bijeenkomst met slagers in the spotlight, een evenement dat we vorig jaar ook al moesten afblazen. Zo ook dit jaar. Voorlopig geen fysieke groepsbijeenkomsten in het land, geen ontmoetingen en persoonlijke gesprekken aan de keukentafel. In januari hadden we een aantal leden-bijeenkomsten online en ondanks het feit dat het voor kennisoverdracht prima werkt, blijft het onpersoonlijk en toch wat afstandelijk. We missen dat persoonlijke contact enorm!

Toch voel ik persoonlijk geen échte afstand, want slagers weten ons te vinden. Via de KNS-app, Whatsapp, Facebook, Insta, mail of telefonisch. Houd ook geen afstand en zoek ons op voor jouw vragen. Gelukkig kunnen we dan toch afstand houden zonder afstandelijk te zijn.

Hartelijke groeten,

Marian Lemsom

Meer blogs van Marian Lemsom