De blog van Marian Lemsom

Marian Lemsom, directeur van de KNS, deelt haar visie op zaken die haar opvallen in haar blogs. Lees haar blog hier. Onderaan de pagina vind je het archief.

De scholen beginnen weer

Het is hoogzomer, de temperaturen stijgen. Dat betekent dat vakantie het hoofdonderwerp is in bijna alle gesprekken. Vakantie is in vele opzichten een mijlpaal. Een tijd om leuke dingen te doen, te relaxen maar ook een tijd om na te denken over de toekomst. Want net als 1 januari is ‘na de zomervakantie’ toch ook een soort van een nieuw begin.

Dat nieuwe begin wordt landelijk aangekondigd met “de scholen zijn weer begonnen”. Misschien is terug naar school wel de stap die leeft in jouw omgeving? Bij de buren, in de straat en veel waarschijnlijker in jouw team? Als slager ben je natuurlijk een ambassadeur voor de branche, jouw enthousiasme helpt ongetwijfeld om die stap naar school te maken.

Scholing is een kans en als werkgever speel je een belangrijke rol in het stimuleren van scholing en dus het creëren van kansen. Er zijn verschillende manieren van trainingen, verkorte opleidingen, BBL, een combinatie van werken en leren, BOL en sinds kort ook een traject op Hbo-niveau waarbij je ook werken in de slagerij en leren combineert.

Scholing werd vroeger vooral gezien als kostenpost. Tegenwoordig weten we beter, het heeft waarde op alle fronten. Scholing zorgt vooral voor kwaliteitsverbetering en binding aan jouw bedrijf. De mogelijkheid om te leren en te ontwikkelen is voor de Generatie Y en Z, de jongeren, heel belangrijk. Het bieden van scholing maakt je een aantrekkelijk werkgever (met een visie op te toekomst). Bovendien is er subsidie mogelijk vanuit het branche-opleidingsfonds en de overheid. In een tijd waarin de krapte op de arbeidsmarkt enorm is, is scholing dus een goede keus. De scholen beginnen weer, grijp je kans!

Met vriendelijke groeten,

Marian Lemsom

Meer blogs van Marian Lemsom