De blog van Marian Lemsom

Marian Lemsom, directeur van de KNS, deelt haar visie op zaken die haar opvallen in haar blogs. Lees haar blogs hier.

Moment voor een compliment

Een compliment aan alle slagers! Ondernemend, creatief en oplossingsgericht; dat is wat de klok slaat in deze nieuwe wereld. De wereld van de 1,5 meter economie. Samen met je team onderzoeken hoe je het beste gezond en veilig kunt werken, hoe je jouw mooie producten veilig bij de klant kunt krijgen en hoe je jouw bedrijf in economisch veilig vaarwater brengt. Petje af voor al deze slager-ondernemers! Juist nu.

Het is natuurlijk fantastisch dat er in onze lobby is geluisterd naar de boodschap ‘niet alleen supermarkten open’. Slagers werden onder de vitale beroepen geschaard en mochten dus open. Met extra aandacht voor hygiëne en gezond en veilig werken, voor zowel klant als medewerker. Ga er maar aan staan.

Ondernemers zijn in het gat gesprongen dat corona gecreëerd heeft en tonen zich ondernemend en innovatief, mooi om te zien. Zo zie je webshops, complete vleespakketten en bezorgservices ontstaan maar ook aanpassingen van werktijden, wisselen van taken, aanpassen van toonbankindeling om zo ook onderling minder contact te hebben. En wat te denken van alle extra maatregelen voor klanten. Dat heeft veel impact op het hele team en dat vergt speciale aandacht, geduld en doorzettingsvermogen.

De slager profileert zich in deze corona-tijd als de specialist en de consument heeft het vertrouwen. Het vertrouwen in de campagneboodschap op tv: vers en met liefde. De consument kijkt nu anders naar kwaliteit en gemak. De consument luistert ook naar de boodschap ‘koop lokaal’ en kiest ook duidelijk voor gunnen en koopt bij de versspecialisten in de buurt. De nieuwe werkelijkheid heeft veel uitdagingen maar biedt ook kansen. Ik ben trots op de slagers die daar zo goed mee omgaan. Daarom een moment voor een compliment. Juist nu.

Met vriendelijke groeten,

Marian Lemsom

Meer blogs van Marian Lemsom