Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik dan hier.

TOGS-regeling van toepassing voor slagerijen - KNS Nieuwsbrief 9 april 2020
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002

Nieuws

TOGS-regeling toch voor slagersbedrijven

De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) is 1 van de 9 noodmaatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Bij de bekendmaking bleek dat slagersbedrijven geen gebruik kunnen maken vanwege de regeling. Vanuit de KNS is direct gestart met lobbyen om dit voor elkaar te krijgen. Inmiddels is de lijst met SBI-codes uitgebreid en zijn codes waar slagerijen onder vallen, nu ook toegevoegd. De KNS is enorm blij dat dit lobbytraject met dank aan MKB-Nederland is gelukt.

Erkende feestdagen in april en mei

De overheid stelt jaarlijks de erkende feestdagen vast. Er is geen wettelijk recht op een vrije dag op een bepaalde feestdag, dit wordt vastgelegd in de cao. In onze cao zijn 1e en 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag erkende feestdagen. En, één keer per vijf jaar geldt 5 mei als een algemeen erkende feestdag. Ook al gaan alle festiviteiten op Konings- en Bevrijdingsdag niet door in verband met de coronacrisis, het zijn nog steeds vrije dagen voor medewerkers in de slagersbranche

(advertorial)
Latijns Amerikaanse smaken

Haal het voorjaar in de winkel met de Latijns Amerikaanse smaken van Verstegen. De Latijns Amerikaanse keuken is hot qua smaak en populariteit. Door de diversiteit van deze keuken zit er voor iedereen wel iets lekkers bij. Probeer eensde Vega paprika slice uit Colombia met een pittige twist. Ook lekker met onze connoisseur American Grill & burger sauce.

Banken nemen noodzakelijke veiligheidsmaatregel met sealbagautomaten

In aanvulling op de eerder genomen maatregelen tegen plofkraken op geldautomaten beperken de banken per direct de beschikbaarheid van zogeheten ‘sealbagautomaten’. Deze tijdelijke maatregel is noodzakelijk uit het oogpunt van veiligheid. Voor ondernemers blijven er mogelijkheden voor afstorting.

De 4 effecten van de coronacrisis op consumentengedrag

Opeens is alles anders. De coronacrisis heeft effect op hoe we ons voedsel kopen, klaarmaken, eten en ervaren. Fooddesigner Marielle Bordewijk ontwikkelde voor voedingsmiddelenbedrijven een model om te anticiperen op de consumentenwensen na deze coronacrisis.

(advertorial)
Sterrenburg Vleeswaren - sinds ’94 maatwerk in vleeswaren

Wij van Sterrenburg Vleeswaren snijden en verpakken vleeswaren voor de Horeca en Groothandel. Hiervoor hebben wij een uitgebreid assortiment met hele en gesneden vleeswaren Kijk voor meer informatie op onze website www.sterrenburgvleeswaren.nl

KNS ambassadeurs

Vanwege de corona-maatregelen brengen de KNS-ambassadeurs nu geen persoonlijke bezoeken aan leden. Heb je vragen of wil je contact met een van de ambassadeurs, neem dan contact op met de KNS: 070 3906365.

Voorlichting SVO gaat online door!

Nu open dagen niet plaats kunnen vinden, organiseert SVO vakopleiding food deze momenten gewoon online. Als alternatief voor een open avond worden er webinars georganiseerd. Dus iedereen die nog een keuze moet maken en meer wilt weten over de mogelijkheden van mbo-opleidingen voor de foodbranche, kan zich aanmelden voor een van de webinars.

KNS gesloten op 4 en 5 mei

Het kantoor van de KNS is gesloten op maandag 4 en dinsdag 5 mei. Eens in de vijf jaar is 5 mei, Bevrijdingsdag, een algemeen erkende feestdag. In 2020 is dat dus het geval. De KNS heeft besloten 4 mei ook dicht te gaan als ‘brugdag’. Op reguliere kantoordagen is de KNS bereikbaar op 070 3906365.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_012
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_013
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_014
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_016