Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik dan hier.

Extra KNS Nieuwsbrief 14 oktober
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002

Nieuws

Nieuwe campagne voor slagers beschikbaar

Iedereen weet wel wat de 1,5 meter inhoudt. Iedereen weet ook dat het belangrijk is. Maar wij denken er niet altijd meer aan. Hopelijk helpt dit als vriendelijke herinnering #hartvoorslagers.

Download hier de bestanden

mondmasker-500
Veelgestelde vragen over mondkapjes

Dagelijks krijgt het secretariaat vragen over het gebruik van mondkapjes. Er geldt in Nederland het zeer dringende advies aan alle mensen vanaf 13 jaar om (niet-medische) mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes zoals winkels. Op onze website vind je de veelgestelde vragen. 

(advertorial)
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_006
open2-500
Deurbeleid

Voor winkels geldt dat een deurbeleid gevoerd moet worden waardoor het binnen niet te druk wordt. Dit gebeurt in onze branche al erg goed. Bij de ingang vermelden van de huisregels en het naleven van het protocol 'Verantwoord Winkelen. Tijdens de persconferentie van 13 oktober is aangekondigd dat actief deurbeleid heel belangrijk is. Check de website voor meer informatie en de handige raamposter.

gouden kerstballen met blauwe achtergrond-500
Voorbereidingen feestdagen in coronatijd

De feestdagen gaan traditiegetrouw elk jaar gepaard met topdrukte in slagerijen. Goede en tijdige voorbereidingen voor de verkopen tijdens de feestmaand zijn erg belangrijk. Dit jaar nog meer dan voorgaande jaren vanwege alle corona-maatregelen. Het is dus belangrijk om vroeg na te denken over je assortimentskeuze, winkelinrichting, openingstijden, wel of geen bestellingen en communicatie richting klanten. In de Slager 8 heb je al meer kunnen lezen over hoe je je kunt voorbereiden. In dit artikel meer tips.

(advertorial)
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
hamburger gerecht aardappel wedgies - 500x
Veelgestelde vraag: Ik heb een horecagedeelte in mijn winkel. Hoe zit dat?

Bij de persconferentie van 13 oktober is aangegeven dat aparte horecagedeeltes gesloten moeten worden. Hiermee is directe consumptie in slagerijen zoals het opeten van een belegd broodje niet meer mogelijk. Deze dien je verpakt mee te geven. Het bieden van de mogelijkheid om het terplekke te nuttige is dus niet toegestaan. Scherm de lunchroom af, plaats geen statafels o.i.d.

oosters eten-500
Weer een klap voor de horecaslagers

De sluiting van de horecabedrijven heeft wederom een enorme impact voor de zogenaamde horecaslagers, ruim 7% van onze leden. Voor deze bedrijven is de omzet van het ene op andere moment weer vrijwel nihil. De KNS houdt de situatie nauwlettend in de gaten en heeft al aangegeven in Den Haag dat aanvulling op steunmaatregelen voor horeca ook moet gelden voor haar toeleveranciers. Loop jij als horeca-slager ergens tegen aan? Bel de KNS op 070 3906365. Wij staan voor je klaar! 

knsnet op laptop-500
Exclusief voor leden

Op MijnKNS vind je informatie, exclusief voor jou als KNS-lid. Je vindt hier meer informatie over collegiale inlening, voorbeeldbrief voor medewerkers (vanaf donderdag) en kun je je ook aanmelden voor het webinar dat morgen plaats vindt. 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_012
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_013
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_014
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_016