Too Good To Go - Keurslager Hans Halman aan het woord

Too Good To Go legt een verbinding tussen consumenten en bedrijven die voedsel over hebben. In Nederland startte vorig jaar de oplossing die simpel en effectief is: een app waarmee iedereen gemakkelijk kan bijdragen aan de strijd tegen voedselverspilling. Een ondernemer biedt een pakket aan via de app met producten die nog te goed zijn om weg te gooien en de consument neemt het pakket via de app af. Zo geniet je van overheerlijk eten en steun je de lokale ondernemer. De lokale ondernemer heeft minder verspilling door mooie producten weer op een bord te laten belanden in plaats van de vuilnisbak en krijgt nieuwe klanten over de vloer.

Slager Hans Halman uit Den Helder is een van de aanbieders op deze app . “Je bent goed bezig met het milieu door verspilling tegen te gaan, ontvangt extra inkomsten en ontmoet nieuwe klanten”, laat Hans weten. Hans biedt sinds mei pakketten aan in de app die hij over heeft en heeft in 3 maanden al 131 maaltijden van de prullenbak gered. Gemiddeld biedt hij 2 tot 3 pakketten per dag, genaamd Magic Boxen, aan in de app en binnen een ogenblik zijn deze afgenomen.

“Er zijn al heel wat mensen die onze aanbiedingen in de gaten houden waardoor ik iedere dag nieuwe mensen in de winkel zie”, vertelt Hans verder. Een deel van deze mensen besteedt ook meer bij de slager, maar ook vaste klanten die bewust omgaan met verspilling maken gebruik van deze app Too Good To Go. De inhoud van de Magic Box is voor de consument een verrassing, pas in de winkel weet men wat erin zit. Zo kan de slager zelf bepalen wat hij erin doet, afhankelijk wat hij over heeft. Een voorbeeld is: maaltijden, broodjes met beleg, vleeswaren. “Deze app is zowel voor onze klanten als voor mij als ondernemer gebruiksvriendelijk. Ik bepaal zelf wanneer ik een pakket aanbied en wat ik erin doe. Een mooi initiatief en een makkelijke manier om voedselverspilling tegen te gaan”, sluit Hans af.

Terug naar Too Good To Go