Groene Weg slager tegen voedselverspilling met Too Good to Go

Rubriek: Doe maar Duurzaam

In de rubriek 'Doe maar duurzaam' wordt aandacht besteed aan een duurzaam product, concept of methode bij een slager. Dat kan variëren van een biologisch assortiment tot een vegetarisch product. Denk ook aan voorkomen van voedselverspilling en duurzaam verpakken.

In deze editie is Bert Nijkamp aan het woord, Groene Weg Slager in Apeldoorn. Bert werkt met de app Too Good to Go, waarmee ondernemers producten kunnen aanbieden die net tegen de houdbaarheid aan zitten voor een aantrekkelijke prijs. Op deze manier hoeft er minder (vlees) weggegooid te worden. Consumenten die deze app hebben zien in hun omgeving welke aanbieders die dag producten aanbieden voor een gereduceerde prijs.

Waarom werk je met Too Good to Go?

Om voedselverspilling te voorkomen. Je geeft die producten mee die je anders moeilijk kunt verwerken denk aan gemarineerde of gekruide producten.

Hoe reageert de klant?

Het gaat via een app, in de winkel maak ik er geen reclame voor en het is ook een ander type consument die binnenkomt. Deze mensen zouden anders niet in de winkel komen, soms nemen ze nog iets extra’s mee.

Wat voor assortiment bied je op deze manier aan?

Het zijn de gemarineerde en gekruide producten en kant-en-klaar producten die je sowieso niet kunt verwerken, het zijn producten die niet mooi ogen voor de verkoop maar nog wel goed zijn, ik vries het in en voorzie het van een sticker.

Hoe zie je dit product in de toekomst in jouw assortiment?

Het staat op zich los van het gewone assortiment, maar het gebruik van de app blijft.

Belangrijkste tip voor je collega’s om met Too Good to Go te werken? Het is een goede manier om de producten die je anders moeilijk kwijt kunt nu toch een goede bestemming kunt geven. Het mooie is dat als ik een pakket in de app zet, dan is het binnen twee minuten weg.

Terug