Vakwedstrijden

Vakwedstrijden zijn populair binnen de slagersbranche en meedoen is winnen! De KNS organiseert jaarlijks een drietal wedstrijden exclusief voor haar leden namelijk de Grote Grillworst Test (januari), de Spareribs Trophy (mei) en Lekkerste Bal Gehakt (september). Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen, deelnemers ontvangen altijd een juryrapport. Met de organisatie van deze vakwedstrijden streven wij een aantal doelen na:

  1. Kwaliteitsverbetering van het desbetreffende slagersproduct
  2. Promotie van het ambachtelijke slagersvak en daarmee het branche-imago in het algemeen
  3. Het creëren van een publiciteitsmoment voor de winnende slager.

Daarom geldt meedoen is winnen!

Grote Grillworsttest

De Grote Grillworsttest is dit jaar gestreden. Keurslager Braamskamp uit Rolde is de winnaar van deze KNS-vakwedstrijd. Het was weer een spannenden wedstrijd waar veel slagers aan meededen.

 

De Grote Grillworsttest 2018

Spareribs Trophy

De Spareribs Trophy 2017 is gewonnen door slager Peter Jan van den Broek uit Den Haag.

Op 26 juni 2017 ontving de slager van de gelijknamige slagerij deze felbegeerde Trophy. Slagerij Christiaanse uit Leidschendam eindigde als tweede en de derde plek is bezet door Slagerij Buth uit Ooltgensplaat.

Planning
14 juni - finalekeuring
25 juni - prijsuitreiking

Meer info

Lekkerste Bal Gehakt

De vakwedstrijd die draait om de klassieke 'bal gehakt' is al jaren een vakwedstrijd waar veel slagers aan meedoen en veel publiciteit trekt.

Op maandag 2 oktober 2017 is bekend gemaakt dat Keurslager Horst uit Epe de winnaar is van 2017. Keurslagerij Marco van Strien uit ’s Gravenmoer behaalde de tweede plaats en de  derde prijs ging naar Slagerij Stefan Haak uit Capelle aan den IJssel.

Planning
4 oktober - keuring
25 oktober - finalekeuring
6 november - Prijsuitreiking op de Slavakto

Meer info

Relevant nieuws