Vakwedstrijden

Vakwedstrijden zijn populair binnen de slagersbranche en meedoen is winnen! De KNS organiseert jaarlijks een drietal wedstrijden exclusief voor haar leden namelijk de Grote Grillworst Test (januari), de Spareribs Trophy (mei) en Lekkerste Bal Gehakt (september). Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen, deelnemers ontvangen altijd een juryrapport. Met de organisatie van deze vakwedstrijden streven wij een aantal doelen na:

  1. Kwaliteitsverbetering van het desbetreffende slagersproduct
  2. Promotie van het ambachtelijke slagersvak en daarmee het branche-imago in het algemeen
  3. Het creëren van een publiciteitsmoment voor de winnende slager.

Daarom geldt meedoen is winnen!

Grote Grillworsttest

Ook in 2018 organiseert de KNS weer de vakwedstrijd ‘de Grote Grillworsttest’. De grillworst is tenslotte een populair slagersproduct, een echte productheld! Deze test is exclusief voor KNS-leden. De eerste keuring vindt plaats, vlak na de feestdagen, op donderdag 11 januari. Zorg dus dat je klaarstaat met jouw grillworst!

Lees alles over de wedstrijd!

Spareribs Trophy

De Spareribs Trophy 2017 is gewonnen door slager Peter Jan van den Broek uit Den Haag.

Op 26 juni ontving de slager van de gelijknamige slagerij deze felbegeerde Trophy. Slagerij Christiaanse uit Leidschendam eindigde als tweede en de derde plek is bezet door Slagerij Buth uit Ooltgensplaat.

Meer info

Lekkerste Bal Gehakt

De vakwedstrijd die draait om de klassieke 'bal gehakt' is al jaren een vakwedstrijd waar veel slagers aan meedoen en veel publiciteit trekt.

Op maandag 2 oktober is bekend gemaakt dat Keurslager Horst uit Epe de winnaar is van 2017. Keurslagerij Marco van Strien uit ’s Gravenmoer behaalde de tweede plaats en de  derde prijs ging naar Slagerij Stefan Haak uit Capelle aan den IJssel.

Meer info

Relevant nieuws