Winkeltijden

Wij hebben met grote zorg deze informatie samengesteld, maar het kan wellicht voorkomen dat informatie en adviezen wijzigen door dat inzichten/ wet- en regelgeving veranderen, zeker nu. Deze informatie is samengesteld op basis van de persconferentie van 13 oktober.

Wat zijn de openingstijden die nu gelden?

Vanaf 14 oktober geldt dat alle winkels vanaf 20.00 uur gesloten zijn. Met uitzondering van supermarkten en andere winkels die levensmiddelen verkopen.

Voor winkels geldt dat zij een deurbeleid moeten voeren, waardoor het binnen niet te druk wordt. Dat houdt in dat ondernemers ervoor moeten waken dat er teveel mensen naar binnen kunnen komen, bijvoorbeeld door iedereen te verplichten gebruik te maken van (een beperkt aantal) winkelkarretjes of -mandjes. Bij slecht naleven van de basisregels of bij te grote drukte kan een winkel gesloten worden op last van de voorzitter van de veiligheidsregio.

Er geldt een verbod op het verkopen en bezorgen van alcoholische dranken tussen 20.00 en 7.00 uur. Verkoop je wijn of bier in je slagerij? Hou hier rekening mee.