Ondernemersacademie Food

De consument betaalt graag voor de combinatie van gemak en beleving. De foodbranche biedt een kansrijk klimaat voor creatieve en innovatieve foodondernemers. Er liggen prachtige mogelijkheden voor wie durft te experimenten.

De foodspeciaalzaak vers, met ambachtelijke producten op basis van vlees, is namelijk een onmisbaar boegbeeld in het Nederlandse straatbeeld en dat moeten we voortzetten. Goed voor de klant en goed voor de hele keten. Met nieuwe initiatiefrijke en innovatieve foodondernemers lukt dat gegarandeerd. Daarom is de Ondernemersacademie Food opgericht. De Ondernemersacademie Food is opgericht in opdracht van SVO vakopleiding food in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Slagers.

Leertraject

Tijdens het leertraject van een halfjaar en een coachingstraject van 3 maanden leer jij als foodondernemer hoe je een slagerij of foodonderneming moet runnen en verder kunt uitbouwen. Na afloop heb je alle competenties om een nieuwe foodonderneming te starten, een bestaande slagerij over te nemen of je eigen onderneming nog verder uit te bouwen.

Het traject bestaat uit 3 modules: vakkennis, ondernemerschap en coaching. Afhankelijk van jouw instroomprofiel als foodondernemer start je met de module vakkennis. Trainers komen uit de slagerswereld en daarbuiten.

Tijdens het leertraject wordt o.a. gewerkt op werkervaringsplekken binnen diverse organisaties. Zoals leveranciers in de foodsector, ambachtelijke slagerijen, innovatiecentra in de food, etc.

Na afloop hebben de nieuwe foodondernemers alle competenties om een nieuwe foodonderneming te starten of een bestaande ambachtelijke slagerij over te nemen en uit te bouwen. Met hbo-kennis en mbo-kunde op hoog niveau. Op 1 september start de academie met 15-20 veelbelovende deelnemers.

Voor wie?

Het slagersambacht blijft uiteraard heel belangrijk, maar er komt veel meer bij kijken. De nieuwe foodondernemer 2.0 is naast ambachtelijk vakspecialist, ook innovator, marketeer, financieel planner, organisator en manager. Uitblinkers dus op hbo-niveau, met mbo-handjes. De potentiële foodondernemers komen uit de omgeving van de huidige slagerijen, de foodbranche maar ook zij-instromers zijn welkom.

Samengevat: voor iedereen die een baan in de food ambieert. Maar ook voor ondernemers die net gestart zijn (maximaal 2 jaar) die zich verder wil professionaliseren als succesvolle ondernemer.

Eerder gepubliceerd

Meer weten? Check de site van Ondernemersacademie Food