Slagerij de Bruin wint Grote Grillworsttest 2020
De Grote Grillworsttest is gewonnen door Slagerij de Bruin uit Beusichem. Op 11 mei ontving slager Bartho de Bruin de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. Uw Slager Bouma uit Steenwijkerwold won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Slager Traiteur Dennis Kuijler uit Den Haag. Grillworst is onbetwist het omfietsproduct van de slager, een favoriet van veel consumenten. Bijna 100 slagers zonden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers.
De jury zei over de winnende grillworst van Slagerij de Bruin: “Deze grillworst heeft karakter, hier kom je zeker voor terug; een topproduct”. Bartho de Bruin: “Wat ben ik trots met dit resultaat en dat ik samen met mijn team ons winnaar mag noemen van de Grote Grillworsttest 2020. Al het harde werken en steeds weer verbeteren van ons product wordt beloond”.
Overige finalisten
De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:
- Slagerij Aad van Eijk te Voorschoten
- Keurslager Burggraaf te Culemborg
- Ambachtelijk Slagerij H.H. Duijn te Santpoort
- Keurslager Van der Zande te Halsteren
- Slagerij Jan de Rooij te Berkel en Rodenrijs
- Barten's Slagerij te Rotterdam
- Keurslager Braamskamp te Rolde
De keuring
Op basis van een keuring begin maart werden alle grillworsten beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De vakkundige jury, bestaande uit branche erkende meesterslager Arno de Best, de winnaar van de Grote Grillworsttest 2019 Gerard van de Weg, meester worstmaker Jack Goumans en William Knobbout van de gelijknamige slagerij en tevens keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.
De uitreiking
“De uitreiking, die gepland stond op 30 maart, kon vanwege aangescherpte corona-maatregelen niet plaatsvinden. Daarom moesten we op zoek naar een alternatief. Deze online uitreiking bleek een geschikte manier om het te vieren. Wij zijn blij dat we op deze wijze contact hebben gehad met de winnende slagers", aldus directeur Marian Lemsom.