Uniek aanbod: gratis Corona-spoedtest

UPDATE 30 juli 2021

De overheidssubsidie is gestopt en dat betekent dat er geen gebruik meer gemaakt van de speciale branchecode. Met deze code was de test kosteloos.

KNS heeft met Spoedtest.nl de afspraak gemaakt om gratis spoedtesten aan te bieden. Hiervoor werkt Spoedtest.nl samen met Medprevent (een gecertificeerde arbodienst) en TIGRA. Hierdoor is het mogelijk dat medewerkers met en zonder klachten zich snel kunnen laten testen op corona en al binnen 30 minuten de uitslag hebben.

Gratis door subsidie overheid

We kunnen dit kosteloos aanbieden omdat de overheid dit subsidieert. Er is een subsidie van 250 miljoen beschikbaar (op=op). Spoedtest is de grootste commerciële testafnemer in Nederland en heeft ruim 60 testlocaties. Testen kan vaak al binnen enkele uren en na 30 minuten krijg je per mail de uitslag. Als die negatief is, kan de medewerker direct weer aan het werk en daarmee voorkom je (onnodig) lang verzuim. Ook op locatie komen testen behoort tot de mogelijkheden. De sneltesten die worden gebruikt zijn van Roche. Roche werkt proactief samen met het ministerie van VWS en het RIVM.

Wanneer je als werkgever preventief wilt laten testen, is het advies om dit twee keer per week te doen. De regeling van de overheid vergoedt enkel antigeensneltesten en testen voor begeleide zelfafname. Op termijn biedt de inzet van zelftesten perspectief en kan deze tijdelijke regeling weer vervallen. De verwachting is dat de eerste zelftesten in de loop van april beschikbaar komen.

Gebruik maken van dit aanbod?

Wacht bij twijfel niet te lang en laat jezelf en/of je medewerkers testen. Dit geeft een veilig gevoel voor jou, je medewerkers, maar ook voor je klanten. Wanneer je je medewerkers wilt laten testen, moeten ze de speciale KNS branchecode gebruiken. Dit is gestopt per 30 juli 2021. 

Blijf op de hoogte met de KNS-app

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan nu aan voor de KNS app.