Slagers blijven open

Afgelopen weekend heeft de KNS in haar lobby duidelijk gemaakt dat de slagersbranche, net als de vorige keren, een essentieel kanaal voor voedselvoorziening is. Tijdens de persconferentie is duidelijk geworden dat de slagers inderdaad gezien worden als ‘essentiële’ winkels net als supermarkten, drogisterijen, apotheken en andere voedingsmiddelenwinkels. Slagerijen blijven gelukkig ook nu open.

De KNS roept alle ondernemers op om, ondanks alle drukte in deze periode, aandacht te blijven houden voor het spreiden van klanten door bijvoorbeeld bestellen en afhalen en het in acht nemen van het brancheprotocol Veilig Winkelen. Denk hierbij aan:

  • Is het duidelijk hoeveel klanten in de winkel mogen zijn? Vraag jij aan klanten om alleen boodschappen te komen doen?
  • Zijn er markeringen aangebracht waar de klant kan staan, zowel in de winkel als buiten de winkel?
  • Spreek jij of je medewerkers de klant aan die rondloopt in de winkel of bij een andere klant te dichtbij komt? Tip: gastheer/vrouw bij de ingang om het allemaal in goede banen te leiden.
  • Dragen medewerkers en klanten een mondkapje? Heb jij kuchschermen hangen? Is er desinfectie beschikbaar?
  • Wordt de pinautomaat vaak schoongemaakt? Laat je je klanten zo veel mogelijk met pin betalen?
  • Heb jij met je collega-ondernemers al contact gehad over het spreiden van de (kerst)drukte bij jou in de straat of winkelcentrum?
  • Zie om naar je buren. Werk samen met de collega-ondernemers in de straat of in winkelcentrum om ervoor te zorgen dat de maatregelen overal goed worden gevolgd en gezamenlijk ervoor zorgen dat het veilig winkelen is. Voor jezelf, medewerkers en klanten.

Wij wensen alle slagers heel veel succes met de voorbereidingen op de kerst.

Blijf op de hoogte met de KNS-app

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan nu aan voor de KNS app.