Medewerkers met financiƫle zorgen in deze tijd

Het is één van de gesprekken van de dag: alles wordt duurder. Als ondernemer merk je het in je bedrijf en privé. Ook jouw medewerker merkt het. Het is te merken als je de boodschappen afrekent, bij het tanken en je ziet het terug op de energierekening. Zo een paar voorbeelden. Tijdens het koffie drinken of tijdens de lunch wordt er vast over gesproken. Als ondernemer maak jij je ongetwijfeld zorgen maar dat doet jouw medewerker misschien ook. Wat kun je doen?

Praat met elkaar

Voor veel mensen is praten over geld niet gemakkelijk. En zeker niet als er zorgen zijn. Als je voelt dat een medewerker (financiële) zorgen heeft, neem hem/haar eens apart met een kop koffie. Praten helpt vaak al. Tips en adviezen vind je op de website van de Rijksoverheid: www.financieelfittewerknemers.nl.

Heb jij behoefte aan een luisterend oor of advies? Wij staan voor jou klaar. Bel ons op 070 3906365.

Budgetcoach

Ook kun je je medewerker wijzen op de budgetcoach. Dit is afgesproken in de Cao voor het Slagersbedrijf. Vaak biedt de gemeente hierin ook hulp. Tip voor jouw medewerker: inventariseer welke toeslag aangevraagd kan worden. Dit kan bijvoorbeeld bij het NIBUD.

Een extraatje

Overweeg je om jouw medewerkers een extraatje te geven, dan staat je dit uiteraard vrij. De werkkostenregeling biedt hiervoor financiële ruimte. Meer informatie over dit onderwerp vind je op de website van de Rijksoverheid of neem contact op met de afdeling Sociale Zaken van KNS voor advies op 070 3314621.