Werkzaam in Belgiƫ

Mijn werknemer woont in België en heeft een werkgeversverklaring nodig om te kunnen reizen tussen België en Nederland. Waar kan ik deze vinden?
Bel met de KNS op 070 3906365 of stuur een e-mail naar info@knsnet.nl en wij verzorgen deze voor jou.

Waar kan ik het vignet vinden dat mijn medewerker nodig heeft om te kunnen reizen tussen België en Nederland?
Sinds woensdag 18 maart verbiedt België niet-essentiële reizen naar het buitenland, waaronder Nederland. Grensarbeiders en anderen die de grens moeten oversteken, kunnen dit nog altijd doen. Echter moeten zij daarbij rekening houden met specifieke regels:

 • Personen die niet in een vitale sector werken of een cruciaal beroep vervullen, moeten met een werkgeversverklaring aantonen dat zij voor werk de grens oversteken. Deze kun je opvragen bij de KNS via 070 3906365 of stuur een e-mail naar info@knsnet.nl.  
 • Grensarbeiders die, volgens de Belgische autoriteiten, wel in een vitale sector werken of een cruciaal beroep vervullen kunnen een speciaal vignet aanvragen dat uitsluitend door hen kan worden gebruikt. Met dit vignet kunnen zij de grens passeren. Meer informatie & downloaden vignet.
  • Het vignet COVID19, om op een prioritaire manier de Belgische grens over te steken, kan van de website van het Nationaal Crisiscentrum gedownload worden.
  • Het vignet wordt in kleur afgeprint door de werkgever of de instelling die de essentiële verplaatsing over de grens rechtvaardigt (in navolging van de lijst met cruciale sectoren/beroepsgroepen en essentiële diensten/vitale processen van toepassing in het land van tewerkstelling).
  • Voor Nederland is de lijst met vitale sectoren en cruciale beroepen.
  • De werkgever of de instelling die de essentiële verplaatsing over de grens rechtvaardigt plaatst op de verso zijde van het vignet een stempel van de eigen organisatie (met adresgegevens en telefoonnummer).
  • Het vignet wordt uitgeknipt en geplaatst achter de voorruit van de wagen aan de kant van de bestuurder.
 • Het is niet toegestaan om via België te rijden bij reisbewegingen van punt A naar B in Nederland, ook niet voor woon-werkverkeer. Er wordt echter een uitzondering gemaakt voor personen in vitale sectoren en met cruciale beroepen die een werk gerelateerde reisbeweging maken en in het bezit zijn van een vignet.