Broodjescorner/ lunchroom

Hoe zit het met een broodjescorner of lunchroom? Hieronder tref je de antwoorden aan. Is je vraag niet beantwoord? Neem contact met ons op via 070 3906365.

Ik heb een broodjescorner in mijn winkel. Mag ik belegde broodjes blijven verkopen?
Het verkopen van belegde broodjes in de winkel mag maar het mag niet terplekke worden geconsumeerd, dit om zo de verblijfstijd in de winkel zo kort mogelijk te houden. Denk erover na om een beperkt assortiment van belegde broodjes in de toonbanken te bieden. Hiermee bedien je je klant snel en hou je het bezoek kort. Uitgangspunt is om ervoor te zorgen dat klanten snel een aankoop kunnen doen. 

Mogen klanten hun broodje opeten in de winkel?
Nee, dit mag niet. Wij adviseren je om alle gelegenheid tot directe consumptie in en rond de winkel of verkoopwagen te sluiten. Bied klanten uitsluitend de mogelijkheid om producten mee naar huis te nemen.

Ik heb een horecagedeelte in mijn winkel. Moet dit dichtblijvenen?
Ja, alle horeca moet dichtblijven tot en met 31 mei. Vanaf 1 juni is het mogelijk om het horecagedeelte weer open te stellen onder de volgende voorwaarden die ook gelden voor het openstellen van horecabedrijven. Dit betekent concreet:

  • een maximum van 30 personen (incl. personeel) en 1,5 meter afstand houden te allen tijde
  • bezoekers moeten reserveren. Reserveren aan de deur voor binnenkomst is ook reserveren, mits triage wordt toegepast en het maximum van 30 personen binnen en de afstand van 1,5 meter niet in het geding is.
  • in een gesprek vooraf tussen jou en de klant dient ingeschat te worden of een bezoek risico’s oplevert. Belangrijke vraag hierbij is of de klant symptomen vertoont. 

Mag ik wel bezorgen of laten afhalen?
Maaltijden bezorgen én afhalen is wel toegestaan. Kijk daarom of het mogelijk is om jouw foodcourt om te zetten naar afhaal (ijsjes, broodjes, maaltijdpakketten etc.) Let wel: vermijd drukte, laat mensen bij afhalen hun consumpties mee naar huis nemen (niet ter plaatse opeten). Let op! De uitwerking van de maatregelen rond bezorgen en afhalen kan per gemeente of regio verschillend worden ingevuld. Raadpleeg de lokale noodverordening voor de uitleg voor jouw gemeente.

Terug naar het informatiedossier