De ‘Klimaatgerust wetgevingstool’ maakt het voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing makkelijker

Verbruikt jouw bedrijf jaarlijks vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas(equivalent)? Dan ben je verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Vanaf 1 juli 2019 komt daar nog een wettelijke verplichting bij. Je moet vóór 1 juli rapporteren in het eLoket van RVO welke maatregelen je hebt uitgevoerd. Voor meer informatie over de informatieplicht klik je hier.

Voor leden van de KNS is nu ook de ‘Klimaatgerust wetgevingstool’, ontwikkeld door Ecomatters, kosteloos beschikbaar. Deze online tool ontzorgt jou rondom het voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing door vereenvoudiging van de invoer in het e-Loket van de overheid van de stand van zaken rondom de zogenoemde ‘Erkende Maatregelen’ in jouw bedrijf. De online tool geeft een overzicht van de te nemen (energie besparende) maatregelen. De tool is te vinden op: https://klimaatgerust.nl/kns/

Je kunt kiezen om gebruik te maken van het kosteloze basis abonnement, waarmee je zelfstandig kunt voldoen aan de meldingsplicht. Echter als je behoefte hebt aan ondersteuning dan is het ook mogelijk om gebruik te maken van de betaalde diensten uit het premium abonnement. Leden van de KNS krijgen korting op de aanvullende diensten aan de hand van de kortingscodes.

Premium abonnement: Ecomatters doet de melding namens jou bij RVO zonder dat E-herkenning nodig is en blijvende ondersteuning bij het nemen van maatregelen.
Kortingscode: < KNS19KGA >
Van €159 voor €109
https://klimaatgerust.nl/upgrade/

Invulworkshops: Je komt naar onze workshop om samen de tool in te vullen:
Kortingscode: < KNS19KGW >
Van €189 voor €129,50
https://klimaatgerust.nl/invulworkshop/