Consumenten

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. Wij werken aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

Wij ondersteunen onze leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche.

Slagers die lid zijn van de Koninklijke Nederlandse Slagers tonen hun lidmaatschap door dit lidmaatschapsschild.

Vind hier jouw slager

Ben je op zoek naar een zelfslachtende slager?

Slagers goed voorbeeld voor mager gehakt

De Consumentenbond onderzocht het vetgehalte van 59 soorten rundergehakt en half-om-half gehakt bij supermarkten en slagers. Opvallend is dat het ‘gewone’ gehakt van de 10 onderzochte slagers gemiddeld een stuk minder vet is dan het gehakt van de supermarkten.

De slagers geven daarmee het goede voorbeeld en laten zien dat gehakt ook minder vet kan zijn. Veel supermarkten verkopen ‘mager’ of ‘extra mager’ gehakt dat nog behoorlijk veel vet bevat, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Lees verder

Slager Peter Jan van den Broek wint Spareribs Trophy

De Spareribs Trophy 2017 is gewonnen door slager Peter Jan van den Broek uit Den Haag. Op 26 juni ontving de slager van de gelijknamige slagerij deze felbegeerde Trophy van de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers.

Peter Jan van den Broek bereikte in eerdere edities van deze wedstrijd meerdere keren de finale en werd in 2014 zelfs tweede. De slager uit Den Haag wint deze wedstrijd nu voor het eerst. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het KNS Inspiratiecongres in het sfeervolle Mereveld in Utrecht.

Lees verder

Dit najaar twee leuke tv-programma's bij RTL4

Dit najaar zijn slagers weer op tv. Op 26 november start het derde seizoen van Van Slager tot Chef bij RTL4. Daarnaast start dit najaar het leuke tv-programma Later als ik groot ben, ook bij RTL4.

 

Van Slager tot Chef is hét televisieprogramma van RTL4 waarin het ambachtelijke werk van de Nederlandse slagers centraal staat. Per aflevering laten twee leerling slagers hun slagersvaardigheden zien en krijgen ze van chef Mathijs Vrieze een culinaire uitdaging.

Actualiteiten

Meer nieuws

Neem contact op met de KNS

groepsfoto site

Kunnen wij je ergens mee helpen? Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar op 070 3906365 van 08.30 tot 17.00 uur.