Peiling toont aan dat TEK slagers niet helpt

Uit een peiling onder KNS-leden blijkt dat 76% van de respondenten geen gebruik kan maken van de huidige TEK-regeling. Slechts 6% geeft aan dat de regeling een oplossing biedt. De gestelde drempel van 7% aan energiekosten is over het algemeen te hoog.

Energieleverancier

47% van de respondenten is aangesloten bij energieleverancier Nieuwe stroom die werkt met variabele contracten, waarbij de dagprijzen bepalend zijn voor het te betalen tarief. In totaal heeft 60% van de respondenten een variabel contract en op 1 januari stijgt dit nog eens naar 72%. Bij 9% loopt het vaste contract nog een periode door.

Soort contract

Uit de reacties van de ondernemers blijkt onder meer dat degene die geïnvesteerd hebben in energiebesparende maatregelen zich benadeeld voelen. Dit omdat zij nu niet van de regeling gebruik kunnen maken. Ondernemers maken zich zorgen over de toekomst. Zij hebben de verwachting dat zij geen gebruik van deze regeling kunnen maken en dat maakt hun toekomst zeer onzeker. De resultaten uit de peiling onderstrepen deze zorg.